Termisk energi Vs. Gravitation


Thermal energy Vs. Gravitational force

Termisk energi Vs. Gravitation, version 2.0 E-bok

Bok om bland annat Albert Einsteins Relativitetsteori och Kurt Gödels ofullständighetssats och den mumifierade ismannen man kallar Ötzi vars kropp hittades femtusen år efter hans död.

Ötzi blev mördad men först nu har någon (Jag) löst mordgåtan med hjälp av resonemangsgåvan och moderna forskningsmetoder, på ett sätt som skulle ha godtagits vid tiden. På den tiden var det för övrigt knapert med valida bevisföringsmetoder.

Plancks konstant förändras inte med min revidTermisk energi Vs. Gravitation, version 2.0 E-bokerade relativitetsteori. Inte heller E=mc² tas bort ur ekvationen. Men massökning hos ett föremål med momentum är inte absolut, speciellt inte vid extremt höga hastigheter. D.v.s. observerat från objektet med momentum självt har den egna massan ökat, i synnerhet vid extrema hastigheter (förutom för vågpartiklar). Det finns också absolut rörelse enligt mig, vilket Speciella Relativitetsteorin förnekar. Jag förstår varför Albert Einstein aldrig fick Nobelpriset för sin Relativitetsteori. Den beskriver världen men den beskriver också världen utöver vad han kunde veta (han kunde veta att E=mc²) och det finns vissa kritiska utsagor från Einsteins bok ”Den speciella och den allmänna relativitetsteorin” som inte har härletts empiriskt eller kognitivt. Men det var svårt för Nobelkommittén att sätta fingret på det så Einsteins Relativitetsteori avfärdades utan egentlig motivering, vilket man kan tycka borde vara lämplig i den situation som förelåg för Nobelkommittén. Men i min bok koncentrerar jag mig på mina heuristiska teorier.

 

__________________________________________________________________________________________

Någonting som kan överföras från en persons vetande till en annan persons medvetande är information, om den person som tar emot informationen uppfattar den som transmittorn hade tänkt sig. Att mottagaren synkar informationen som transmittorn har i huvudet är ett kvitto på att informationen är logik. Men för att det ska vara möjligt så förutsätter det att mottagaren är minst lika intelligent som transmittorn alt. att den överförda informationen är tillräckligt enkel för att mottagaren ska kunna uppfatta informationen som transmittorn hade tänkt sig att mottagaren skulle uppfatta den. En brasklapp måste lämnas fram. Känslor kan också förmedlas mellan en transmittor och en eller flera mottagare. Men det är mer troligt att känslor har en socialt logisk funktion än att känslor är enbart irrationella. T.ex. vid parbildning och barnalstrande eller vid bildandet av samhällen och nationer. Man kan bara inte bygga hus med känsloyttringar. Fast man kan vilja bygga ett hus med känsloyttringar. Där av följer att känslor kan vara logiska ur ett evolutionärt perspektiv. Allting tyder på att känslor och logiskt tänkande mixas i varierande grad vid lösandet av problem och vid sorg, hämnd, lycka, avund, nyfikenhet m.m.

__________________________________________________________________________________________

 

 

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: