Om författaren


roger-mikael-klang-48-ar-f-12-dec-1965

Författaren till de här fyra böckerna heter Roger Mikael Klang, och jag är född 1965. Den första boken Det Tyska Kriget behandlar upptakten till och mestadels de första åren av andra världskriget. Boken är både en översiktsbok om andra världskriget och en överkursbok om andra världskriget. Boken är en nischbok därför att den mestadels behandlar inledningen av kriget och lämnar upplösningen därhän. Hitler och hans strategi och taktik ges stort utrymme i boken, som sig bör i en så här omfattande bok om andra världskrigets inledande skede. Jag är inte rädd för ”Hitlerspöket” som de flesta andra författare är utan skriver objektivt om Hitler. Jag har inte något personligt emot det tyska folket som de flesta anglosaxiska författare om andra världskriget har på grund av att deras mor- och farföräldrar stred mot Tyskland och dog i tiotusentals, ja till och med i hundratusentals, snarare tvärtom. Jag tillhör inte heller någon etnisk grupp som då fick betala priset för Nazitysklands uppgång. Men jag skulle ända varit en av dem som gasades först i Tyskland, eftersom jag har sjukdomen schizofreni. Den här historieboken är på 500 sidor. 

Den andra och tredje boken är en bokserie i två delar som behandlar dagsaktuella frågor, föredragen taktik och operationskonst bl.a. för vår långsmala ö Gotland så som jag ser på det. Böckerna heter ‘Caught up in the game’. Någon har sagt att amatörer pratar strategi men proffs pratar logistik. Jag tycker nog att bägge områdena står på jämlik grund och det ena klarar sig inte utan det andra. Skulle man bara prata logistik så kunde man lika gärna blivit hamnchef i Göteborgs hamn istället för officer. Nåväl, låt proffsen prata logistik då. Jag pratar mestadels taktik och operationskonst och strategi i min bok för det är mycket roligare.

Den fjärde boken ”World policies, How it works” är delvis kompilerad och översatt till engelska från min tidigare bokserie ‘Caught up in the game’. Men den är till största del nykomponerad. 

 

Böckerna trycks enligt Print-on-demand principen.

 

Roger Mikael Klang, civis Lundensis, Scaniae Sveciae

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: