Om författaren


roger-mikael-klang-48-ar-f-12-dec-1965

Författaren till de här fyra böckerna heter Roger Mikael Klang, och jag är född 1965. Den första boken Det Tyska Kriget behandlar upptakten till och mestadels de första åren av andra världskriget. Boken är både en översiktsbok om andra världskriget och en överkursbok om andra världskriget. Boken är en nischbok därför att den mestadels behandlar inledningen av kriget och lämnar upplösningen därhän. Hitler och hans strategi och taktik ges stort utrymme i boken, som sig bör i en så här omfattande bok om andra världskrigets inledande skede. Jag är inte rädd för ”Hitlerspöket” som de flesta andra författare är utan skriver objektivt om Hitler. Jag har inte något personligt emot det tyska folket som de flesta anglosaxiska författare om andra världskriget har på grund av att deras mor- och farföräldrar stred mot Tyskland och dog i tiotusentals, ja till och med i hundratusentals, snarare tvärtom. Jag tillhör inte heller någon etnisk grupp som då fick betala priset för Nazitysklands uppgång. Men jag skulle ända varit en av dem som gasades först i Tyskland, eftersom jag har sjukdomen schizofreni. Den första historieboken är på 500 sidor. Jag har i nätversionen rättat uppskattningsvis c:a 99 procent av de felaktigheter som smugit sig in i pappersboken. Om det finns några fel utöver mina egna 1 procent så hänvisas till andra författares brister. Jag gjorde nybörjarfelet att trycka min bok för tidigt. Jag kommer att trycka boken, som den ser ut på nätet, på papper igen.

Den andra och tredje boken är en bokserie i två delar som behandlar dagsaktuella frågor, föredragen taktik och operationskonst bl.a. för vår långsmala ö Gotland så som jag ser på det. Böckerna heter ‘Caught up in the game’. Någon har sagt att amatörer pratar strategi men proffs pratar logistik. Jag tycker nog att bägge områdena står på jämlik grund och det ena klarar sig inte utan det andra. Skulle man bara prata logistik så kunde man lika gärna blivit hamnchef i Göteborgs hamn istället för officer. Nåväl, låt proffsen prata logistik då. Jag pratar mestadels taktik och operationskonst och strategi i min bok för det är mycket roligare.

Den fjärde boken Theory of Everything, är skriven 2018-2019. Den innehåller ett antal teorier som samverkar och förklarar vår samtid. 

 

Det Tyska Kriget har jag ändrat eller lagt till några enstaka meningar i på sistone, men jag anser den klar nu. Jag håller den på 500 sidor medvetet.

 

Revolution in Military Affairs trycktes på papper första gången i mars 2015. Version nummer två utkom i reviderad form på papper i juli 2016. Nu var det två böcker under samma namn – Revolution in Military Affairs. Version tre kom ut inte så långt efter att jag tryckt version två, nu under det nya namnet ‘Caught up in the game’. Lite text lades till i böckerna och lite togs bort. Version 4 har tryckts och version 5 ska tryckas. En del text har lagts till men litet har tagits bort. Böckerna trycks enligt Print-on-demand principen.

Roger Mikael Klang, civis Lundensis, Scania Svecia

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: