PAX Americana, den sista spiken i kistan

USA kan inte längre anses vara pålitlig för något litet europeiskt land i krig, inte ens ett Natoland. President Joe Biden förvarnade endast Storbritannien och kanske Frankrike och Tyskland om det amerikanska tillbakadragandet från Afghanistan just av den anledningen att Afghanistan riskerade att bli kaotiskt och evakueringsproceduren lik den i Hanoi 1973. Men polackerna är stand-up guys, som vanligt.

Tänk nu själva för en gångs skull. Om USA inte är beredda att riskera amerikanska soldaters liv för att rädda deras allierades landsmän, varför skulle dem riskera amerikanska soldater för att bistå ett litet land i krig mot Ryssland?

Good riddens to them! Jag är glad att det var en Demokratisk president som avslutade PAX Americana en gång för alla. Jag hoppas att de får ett trevligt litet framtida krig mot Kina, men vi svenskar skall i alla fall inte hjälpa amerikanarna något mer vare sig de krigar i Syrien mot Iran och mot kinesiskt inflytande i persiska viken, eller dem krigar i Stilla havet. Våga säga Nej till USA och stick inte under stol med varför!

Roger M. Klang

Kategorier: NATO, Politics, Tyskland, United Kingdom, USA | Etiketter: , , , | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: