50 Hertz frekvens/svängningar/sekunden

Anledningen till att Svenska Kraftnät eller snarare de skånska kommunerna kan komma att roterat och automatiskt stänga ned delar av elnätet (dock ej sjukhus, militär, polis, brandkår, ambulans, viktig industri etc.) i Skåne i vinter (2022) är för att vid effektförluster på grund av att Sverige enligt EUs reglemente måste sälja den svenska elen till högstbjudande i EU, och för att vårt elnät är ihopkopplat med de energifattiga Danmarks och Tysklands elnät bl.a., vilket innebär att elnätet kan fallera i Skåne, och att de mellan ca 49.9–50.1 Hertz frekvens som krävs i ledningsnätet riskerar att inte kunna upprätthållas och då kan elektrisk utrustning komma att ta skada. Jag lärde mig också att Ringhals 4 tror jag att det var, kommer redan någon gång i November att ha startat upp igen efter att ha reparerats under en tid, och då slipper vi förmodligen sådana befarade nedsläckningar i Skåne.

Roger Klang

Annons
Kategorier: Elektromagnetiska spektrumet, Energi | Etiketter: , | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: